19 september SDG Summit 2023

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum -
  • Locatie New York

De SDG Summit 2023 vindt plaats in september 2023 in New York. Het doel van de conferentie is om de implementatie van de SDG's te evalueren en te bekijken wat er nodig is om de SDG's in 2030 te behalen. 

De SDG’s (Sustainable Development Goals) zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. De doelen zijn afgesproken door alle 196 landen binnen de Verenigde Naties (VN), waaronder Nederland. Voor het opstellen van de SDG’s zijn wereldwijd duizenden organisaties en miljoenen burgers om hulp gevraagd. 

De SDG’s startten in 2015 en lopen nog tot 2030. Ze zijn een mondiaal kompas voor uitdagingen als armoede, onderwijs en de klimaatcrisis. Het zijn de opvolgers van de Millenniumdoelen, die liepen van 2000 tot 2015.

Achter de zeventien doelen zitten 169 targets. Die maken ze nog concreter.