vanPlestik: plastic afval als grondstof voor 3D printers

Wereldwijd zorgt plasticafval voor grote problemen voor mens en natuur. Plastic is niet biologisch afbreekbaar, waardoor er bijvoorbeeld in zeeën en oceanen steeds meer afval drijft. In 2016 begonnen Nout Kooij en Sam van Til daarom vanPLestik. Hun bedrijf is gericht op een duurzame oplossing: ze gebruiken plasticafval als grondstof voor 3D-printers. Zo kan het afval gerecycled worden, en wordt het omgezet in unieke objecten. Van plantenpotjes tot meubels en zelfs kunstwerken. Door lokaal te recyclen op een betaalbare manier, wil vanPlestik wereldwijd bijdragen aan het reduceren van het plasticafvalprobleem. VanPlestik staat dit jaar op de Innovation Expo 2018. Daar hopen ze vooral nieuwe partners voor samenwerking te ontmoeten. Bekijk de video door op de onderste afbeelding te klikken.

De onderste afbeelding linkt door naar Youtube.