CEO Léon Overdulve van OOS International over mosselboerderijen op zee

De schelpdierensector staat onder druk. De mosseloogst in Zeeland wordt met het jaar minder. Omdat een “pannetje mosselen” aanzienlijk minder CO2-uitstoot geeft dan een stukje vlees, ziet Léon Overdulve deze ontwikkeling met lede ogen aan. Samen met zijn collega’s van OOS International ontwikkelde hij een mobiele mosselboerderij. Met deze innovatie is het mogelijk om bestaande mosselbanken te ontlasten en “terug te geven” aan de natuur. De mosselboerderij is bestand tegen de ruige zee en kan rondom windmolenparken worden geplaatst. 

Léon Overdulve

Door intensieve samenwerking met de Yerseke schelpdierensector wordt het mogelijk om de innovatie als exportproduct wereldwijd op markt te brengen. Bekijk hoe een internationale olie- en gasspeler uit Seroorskerke de bakens verzet en de wereld helpt te verduurzamen. 

Bekijk de video hier.