Op zoek naar de heilige graal: emissievrij vliegen

De innovatie in de luchtvaart staat niet stil. Dat kan ook niet, want in 2050 moeten alle vluchten in Europa klimaatneutraal zijn. Innovator ZINED timmert al hard aan de weg. Samen met luchthaven Rotterdam The Hague Airport en andere partners maken zij synthetische kerosine uit CO2. Maar welke ontwikkelingen zijn er nog meer? BNR besteedt er aandacht aan in de Nationale Luchtvaartshow. 

In aflevering 2 gaat Michel Peter van het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum in gesprek met Melvin Broekaart – host en luchtvaartondernemer -  en Tamara Doves – journalist uit de sector. Samen gaan zij op zoek naar de heilige graal: emissievrij vliegen. Wat kunnen we al en welke uitdagingen liggen er? Je kunt de aflevering nu terugluisteren via de Nationale Luchtvaartshow.

Ga op zoek!

Wil je alles weten over de toekomstscenario’s voor de luchtvaart, of ben je benieuwd naar de verschillende oplossingen om de klimaatimpact van vliegen te verminderen? Zorg dan dat je aanwezig bent bij de InnovatieExpo op 8 april 2021 en ga met exposant het Koninklijk Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum op zoek naar de heilige graal.