Fijn thuiskomen op het treinstation in Deurne dankzij innovatieve inwoners

Hoewel de treinstations in grote steden stuk voor stuk worden gemoderniseerd en de volle aandacht krijgen, zijn kleine stations vaak sfeerloos en is de omgeving verwaarloosd. Daar wilde Michel Lintermans iets aan doen. Door goed contact met de gemeente en samenwerking met allerlei partijen uit de omgeving, kon hij als inwoner veel bereiken rondom station Deurne. 

De Coöperatie Stationspark Deurne biedt oplossingen voor allerlei regionale vraagstukken, zowel commercieel als ruimtelijk en sociaal. Voormalig staatssecretaris Stientje van Veldhoven toonde deze zomer interesse, het stationspark viel al twee keer in de prijzen (in het buitenland!) en er zijn plannen om het project landelijk uit te rollen. 

Foto van Michel Lintermans

In deze video vertelt Lintermans, voorzitter van de coöperatie, wat er zo bijzonder is aan hun initiatief.