Podcast ‘In Vervoering’ – Hoe laat je een innovatie als de hyperloop slagen?

Een duurzaam alternatief voor korte afstandsvluchten. Sneller dan een treinreis en beter voor het milieu. Maak kennis met de hyperloop, misschien wel hét vervoermiddel van de toekomst. Een hyperloopnetwerk kan steden van elke grootte en op alle afstanden met elkaar verbinden. Je kunt er in een half uur mee naar Parijs reizen van Amsterdam. Dat is de belofte in elk geval. De podcast ‘In Vervoering’ vertelt over het verloop van het ambitieuze project. 

Hyperloop
Beeld: ©Overheid van Nu

Hoe laat je een transitie slagen? Specifieker: hoe breng je een heuse mobiliteitstransitie op gang? Hardt Hyperloop droomt van een Europees hyperloopnetwerk. Hoe kom je van dit grootse plan naar werkelijkheid? Hoe werk je daarin samen als overheden en private partijen? En wat kunnen we leren uit de wetenschap? 

Overheid van Nu, een platform over interbestuurlijke samenwerking, publiceerde in het najaar van 2021 een verdiepende podcast en artikel over dit onderwerp. Ga mee op zoektocht en luister naar hun bevindingen in de podcast ‘In Vervoering’. De podcastmakers duiken in de ontwikkeling van de hyperloop, gaan op bezoek bij de testopstelling en bespreken wat Hardt Hyperloop allemaal tegenkomt en met wie ze samenwerken. 

Waar gaan de afleveringen over?

In de eerste aflevering van de podcast In Vervoering hoor je Tim Houter van Hardt Hyperloop, een prijswinnend Nederlands bedrijf dat zich bezighoudt met de ontwikkeling van de hyperloop. En wetenschapper Sophie Büchel van DRIFT, onderzoeksinstituut naar transities.

In 2022 moet in Groningen het European Hyperloop Center zijn deuren openen. In de tweede aflevering van de podcast hoor je hoe de samenwerking tussen HARDT, de gemeente en de provincie verloopt.

In de derde aflevering vertellen twee ministeries welke rol zij spelen in de ontwikkeling van de hyperloop en hoe zij kijken naar de hyperloop als mobiliteitstransitie.

Meer weten?

Lees meer over de podcast op Overheid van Nu. In dit artikel delen de redacteuren drie lessen die ze leerden over het waarmaken van een grote (mobiliteits)transitie. Of beluister direct de podcast ‘In Vervoering’ op je favoriete podcast app. 

Eerst een voorproefje? Beluister de trailer van de podcast!