Zomerse inspiratie

Wat doe je in een druilerige zomer als het weer niet zo is als je had gehoopt? Dan zoek je je inspiratie ergens anders. Deze nieuwsbrief staat vol met innovatieve inspiratie: van een drijvende boerderij en flexibele pijpleidingsystemen tot een offshore groene waterstofproductie en ander innovatienieuws. Ook blikken we nog even terug op initiatieven op het gebied van verstedelijking en circulaire economie die zich presenteerden op de InnovatieExpo 2021.

Floating Farm Rotterdam

De transitie naar circulaire landbouw vormt een belangrijke schakel in de overstap naar een duurzame(re) samenleving. In Rotterdam ligt de allereerste drijvende boerderij ter wereld. Hier produceren ze gezond voedsel in steden, dicht bij de consument. 

Floating Farm Rotterdam

Beeld: ©Floating Farm

Uptempo.nu slaat een brug tussen vraag en aanbod

Uptempo!, het opschalingsteam van TKI Urban Energy, is initiator van het platform uptempo.nu. Dit platform met innovatieve oplossingen om gebouwen te verduurzamen is eigenlijk een gratis podium voor je propositie. Welke startup wil dat nou niet?

Uptempo.nu slaat een brug tussen vraag en aanbod

Beeld: ©Uptempo

Exposanten-estafette: Verstedelijking en Circulaire economie

Tijdens de InnovatieExpo2021 presenteerden verschillende bedrijven en initiatieven hun ontwikkelingen op het gebied van de energietransitie, circulaire economie, verstedelijking en mobiliteit. We zetten ze hier nogmaals in het zonnetje, deze keer met aandacht voor Verstedelijking en Circulaire Economie:

Beeld: ©Innovatie-estafette

Innovatienieuws

Asfalttoepassingen, aardgasvrije wijken en een unieke pilot met offshore groene waterstofproductie: ook in de zomer gebeurt er genoeg op het gebied van innovatie. We nemen je mee langs een aantal interessante nieuwtjes.

Innovatienieuws

Beeld: ©Innovatie-estafette

Colofon

Volg ons ook op LinkedIn en Twitter.

InnovatieX is een initiatief van de ministeries van Infrastructuur en Waterstaat, Economische Zaken en Klimaat, Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.