Duurzaamheid en inclusiviteit op de InnovatieExpo 2023

Innovaties in de fysieke leefomgeving gaan ook over duurzaamheid, oog voor het milieu en circulair handelen, bouwen en produceren. Voor, tijdens en na de InnovatieExpo streven we naar een zorgvuldige afweging van duurzaamheid en inclusie in al onze activiteiten die te maken hebben met de organisatie van dit evenement. We lichten er graag een aantal voorbeelden voor je uit.

Van Nelle Fabriek - letters en luchtbogen
Beeld: ©Van Nelle Fabriek

Van banner tot tas

Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt demonteren onze buitenbanners. Hierdoor krijgen zij de kans om te werken en te leren. De gedemonteerde banners krijgen bovendien een tweede leven, bijvoorbeeld als tas, voor gebruik in onder andere vluchtelingenkampen.

90% hergebruik 

De standbouwers maken de wanden van FSC-gekeurd hout. De wanden gaan jaren mee. Zo lang zelfs, dat zij maar liefst 90% van de materialen hergebruiken voor toekomstige projecten. Als de houten wanden niet meer direct hergebruikt kunnen worden, worden ze gerecycled tot nieuwe houten platen.

Verantwoorde catering

Onze cateraar op de InnovatieExpo gebruikt tijdens het evenement lokale, biologische, Beter Leven-gecertificeerde, en 100% vegetarische producten. Daarnaast is er horecapersoneel met een verstandelijke beperking. Zij bakken verse koeken vanuit hun foodtruck.

InnovatieExpo 2023

Ben jij op zoek naar mogelijke samenwerkingspartners om met innovatieve oplossingen bij te dragen aan de transities binnen de fysieke leefomgeving? Kom dan verbinden op de InnovatieExpo 2023!