InnovatieExpo

De InnovatieExpo

Verbeelden, verbinden, versnellen van innovaties voor een leefomgeving in transitie; dat is het doel tijdens de InnovatieExpo. Op dit tweejaarlijkse evenement inspireren en activeren wij elkaar om gezamenlijk de innovatiekracht van Nederland te versterken.

Editie 2023

Je ziet op de InnovatieExpo een breed scala aan baanbrekende projecten, ideeën en technologieën. Van slimme steden tot circulaire economie, van energietransitie tot mobiliteit. Dankzij de verbinding van kennis, beleid, markt en maatschappij kan de InnovatieExpo deze innovaties versnellen. Concreet draagt de InnovatieExpo bij aan opschaling, samenwerking en financiële ondersteuning van innovaties voor een leefomgeving in transitie. ​

Datum: 2 november 2023

Locatie: Van Nelle Fabriek, Rotterdam

Vooraanstaande sprekers

Onder leiding van dagvoorzitters Mark Wijman en Fiona Yauw verwelkomen wij op de InnovatieExpo vooraanstaande sprekers. Zo buigt futurist Christian Kromme zich over de vraag hoe we nieuwe technologieën inzetten om succesvol te transformeren naar een duurzame toekomst. Klimaatexpert Tim van Hattum schetst 7 routes naar een hoopvolle toekomst voor het gezamenlijk bereiken van een toekomstbestendig Nederland. En landschapsarchitect Jannemarie de Jonge gaat in op de vraag hoe we de fysieke leefomgeving inrichten, gezien de grote noodzakelijke transities waar we voor staan.

Interactieve sessies en matchmaking

Via interactieve workshops en matchmaking vind je mogelijke samenwerkingspartners om met jouw innovatieve oplossing bij te dragen aan de transities binnen de fysieke leefomgeving. Jouw expertise en betrokkenheid zijn van onschatbare waarde. 

Actuele thema's

De InnovatieExpo richt zich op 6 actuele thema's in de fysieke leefomgeving:

  • Energie en klimaat
  • Gebouwde omgeving
  • Landbouw en landschap
  • Water en bodem
  • Circulaire economie
  • Mobiliteit en infrastructuur

Aanmelden

Meld je dus snel aan voor de InnovatieExpo en bereid je voor op een dag vol innovatie, interactie en impact.

Meer informatie

Wil je als 1e op de hoogte zijn van nieuwe sprekers en workshops? Volg ons dan via Twitter en LinkedIn en meld je aan voor onze nieuwsbrief.

De InnovatieExpo is een initiatief van de ministeries van Infrastructuur en Waterstaat, Economische Zaken en Klimaat, Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. 

Vorige edities InnovatieExpo

Onderstaande tijdlijn geeft een overzicht van de vorige edities van de InnovatieExpo. Klik op het jaartal voor meer informatie, de exposanten, foto's en meer.