De InnovatieExpo 2021 gaat digitaal

De kogel is door de kerk: de InnovatieExpo 2021 gaat digitaal! Op 8 april kun je online in gesprek met innovators, keynote sessies bijwonen en meedoen aan workshops. Het programma is bijna rond, dus houd ons in de gaten! In deze nieuwsbrief lichten we alvast een tipje van de sluier op. Zo maken we de eerste keynote spreker bekend. Delen we hoe de IE2021 eraan gaat bijdragen dat Nederland koploper wordt op het gebied van elektrolysers. En geeft projectleider Peter van Rheenen een kijkje achter de schermen van de organisatie van de InnovatieExpo 2021. 

Mariana Mazzucato eerste keynote spreker IE 2021

De eerste spreker van de InnovatieExpo 2021 is bekend! Als een van de meest invloedrijke economen ter wereld, stelt professor Mariana Mazzucato dat de overheid niet alleen altijd heeft bijgedragen aan belangrijke technische innovaties, maar ook broodnodig is om de vrije markt richting te geven. 

Mariana Mazzucato eerste keynote spreker IE 2021

Portretfoto Mariana Mazzucato
Beeld: ©K. Balogh

’De kracht van de InnovatieExpo is dat we verbinden, versterken en versnellen’

Tientallen exposanten krijgen er de kans hun innovatie te presenteren. Bovendien moet de InnovatieExpo 2021 impact maken op het gebied van houtbouw, circulair inkomen en elektrolyser-productie. En dat allemaal online én interactief. Wat kunnen we verwachten op 8 april? We vragen het Peter van Rheenen, projectleider van de InnovatieExpo 2021. 

’De kracht van de InnovatieExpo is dat we verbinden, versterken en versnellen’

Portretfoto Peter van Rheenen

Presentatie makersplatform waterstof op de InnovatieExpo 2021

Uit onderzoek van TNO en ondernemersorganisatie FME blijkt dat Nederland de mogelijkheid heeft koploper te worden als leverancier van (componenten van) elektrolysers. Op de InnovatieExpo 2021 presenteren TNO en FME de eerste stap om die potentie te realiseren: het makersplatform elektrolyse. 

Presentatie makersplatform waterstof op de InnovatieExpo 2021

Elektrolyse teststations
Beeld: ©TNO

Het kantelpunt naar een circulaire economie

Op 1 februari 2021 staat de Nationale Conferentie Circulaire Economie in het teken van kansen zien én pakken. Swapfiets greep de kans om circulair te worden met beide handen aan, en werd genomineerd voor de Circular Award 2021. Oprichter Richard Burgers geeft een workshop op de NCCE en licht alvast een tipje van de sluier op: ‘We werken eraan om in 2024 volledig circulair te zijn’.

Het kantelpunt naar een circulaire economie

Nationale Conferentie Circulaire Economie - 1 februari 2021

Team Solar Boat stapt over op waterstof

Elk jaar maakt het Solar Boat Team van de TU Delft een boot die volledig vaart op groene energie. Dit jaar bestaat het team 16 jaar en gaan ze een nieuwe uitdaging aan: ze ontwerpen een boot die vaart op waterstof. 

Team Solar Boat stapt over op waterstof

Animatie van de Solar Boat
Beeld: ©TU Delft

Colofon

Volg ons ook op LinkedIn en Twitter.

InnovatieX is een initiatief van de ministeries van Infrastructuur en Waterstaat, Economische Zaken en Klimaat, Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.