Ontmoet de innovators van de InnovatieExpo 2021

In deze nieuwsbrief gaan we met hoogleraar Ad van Wijk terug naar de basis. We hebben mooie dromen en theorieën over wat we met waterstof allemaal kunnen. Maar wat is waterstof eigenlijk? Ook kijken we naar de ontwikkelingen op het gebied van waterstof en transport. Met Rijksbouwmeester Floris Alkemade gaan we juist de diepte in. Hem vragen we: wat kan biobased bouwen betekenen voor de steden van de toekomst?

Ondertussen komt de InnovatieExpo 2021 steeds dichterbij. Wie niet kan wachten, kan in deze nieuwsbrief alvast kennismaken met een aantal interessante innovators. Registreer je nu en laat je op de Expo inspireren door de Nederlandse innovatiekracht!
 

‘De woningopgave is vooral een sociaal-maatschappelijk vraagstuk’

In 2030 wonen er 18,5 miljoen mensen in Nederland. Om al die mensen te kunnen huisvesten, moeten er bijna een miljoen huizen bijgebouwd worden. Welke oplossingen ziet Rijksbouwmeester Floris Alkemade voor deze woningopgave?

‘De woningopgave is vooral een sociaal-maatschappelijke vraagstuk’

Floris Alkemade

Minicollege: Ad van Wijk over wat waterstof eigenlijk is

Ad van Wijk is professor Toekomstige Energiesystemen aan de TU Delft. Tijdens de InnovatieExpo 2021 vertelt hij je alles over de wetenschappelijke stand van zaken van waterstof. In dit college gaat hij terug naar de basis: wat is waterstof eigenlijk?

Minicollege: Ad van Wijk over wat waterstof eigenlijk is

Minicollege: Ad van wijk

Aandacht voor technologische innovaties om transities te versnellen

De studenten van de 4TU richten zich op de versnelling van maatschappelijke transities door de inzet van technologische innovaties. Wat kun je op de InnovatieExpo van hen verwachten? 

Aandacht voor technologische innovaties om transities te versnellen

Robin Weijland
Beeld: ©Hannah Boere

Meld je aan voor de InnovatieExpo 2021!

Overtuigd en benieuwd naar meer? Meld je dan nu aan voor de InnovatieExpo 2021!

Logo Innovatie Expo 2021

Colofon

Volg ons ook op LinkedIn en Twitter.

InnovatieX is een initiatief van de ministeries van Infrastructuur en Waterstaat, Economische Zaken en Klimaat, Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.