Meld je nu aan voor de InnovatieExpo 2023

De registratie voor de InnovatieExpo 2023 is geopend! Ontmoet, leer en inspireer samen met overheden, bedrijven, maatschappelijke organisaties en kennisinstellingen die bijdragen aan innovatie in de fysieke leefomgeving. Ontdek baanbrekende projecten en ideeën op het gebied van slimme steden, circulaire economie, energietransitie en meer. Bouw ook mee aan de toekomst van onze leefomgeving op de InnovatieExpo op 2 november 2023 in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam.

Samenwerken voor de fysieke leefomgeving

De omgeving waarin wij wonen, werken, recreëren en creëren, oftewel de fysieke leefomgeving, omvat bouwwerken, infrastructuur, watersystemen, bodem, lucht, landschap, natuur en erfgoed. Hoe brengen we al deze facetten én alle opgaven en transities op de juiste manier met elkaar in verbinding, zodat er een balans ontstaat voor een duurzame toekomst? De juiste samenwerkingsverbanden hiervoor vinden deelnemers op de InnovatieExpo.

Vooraanstaande sprekers

Onder leiding van dagvoorzitters Mark Wijman en Fiona Yauw verwelkomen wij op de InnovatieExpo vooraanstaande sprekers. Zo buigt futurist Christian Kromme zich over de vraag hoe we nieuwe technologieën inzetten om succesvol te transformeren naar een duurzame toekomst. Klimaatexpert Tim van Hattum schetst 7 routes naar een hoopvolle toekomst voor het gezamenlijk bereiken van een toekomstbestendig Nederland. En landschapsarchitect Jannemarie de Jonge gaat in op de vraag hoe we de fysieke leefomgeving inrichten, gezien de grote noodzakelijke transities waar we voor staan.

Baanbrekende innovaties

Denk bij de mogelijke innovaties die je op de InnovatieExpo kunt ontdekken bijvoorbeeld aan circulair biologisch afbreekbaar plaatmateriaal van zeewier als alternatief voor bestaande bouwmaterialen, de effectieve toepassing van geodata voor de fysieke leefomgeving en zonnepanelen die zowel duurzame stroom leveren, als gewassen beschermen tegen extreem weer.

Interactieve sessies en matchmaking

Vind de verbinding via workshops en matchmaking. Jouw expertise en betrokkenheid zijn hierbij van onschatbare waarde. Dankzij netwerken en samenwerken komen we tot innovatieve oplossingen die de uitdagingen van vandaag en morgen aanpakken. We verwachten 2.000 deelnemers en tientallen participanten en sprekers.

Aanmelden

Werk jij bij een bedrijf, kennisinstelling, maatschappelijke organisatie of overheidsorgaan en draag je bij aan baanbrekende innovaties in de fysieke leefomgeving? Richt je je daarbij op de energie-, grondstoffen-, circulaire-, landbouw- en voedsel-, en ruimtelijke transities, of liefst een combinatie daarvan? Meld je dan snel aan voor de InnovatieExpo en bereid je voor op een dag vol innovatie, interactie en impact.