Nog één week tot de Expo

Volgende week is het zover, de InnovatieExpo 2021. Daarom deze week een extra nieuwsbrief, waarin we alvast een kijkje achter de schermen geven bij de Youth Climate Deals die de Expo-jongeren samen met de Jonge Klimaatbeweging op 8 april presenteren. Ook vertellen exposanten Harmsano, Circonica, Oceans of Energy en de afdeling Natuurlijk Circulair van Rijkswaterstaat waarom zíj op de Expo staan. We delen een aflevering van de BNR podcast de Nationale Luchtvaartshow met het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum. En we kijken naar innovatie door de ogen van filosoof Bas Haring.

De Youth Climate Deals: de jeugd heeft de toekomst

Een van de belangrijkste thema’s op de InnovatieExpo 2021 is duurzaamheid. Hoe houden we de aarde leefbaar voor volgende generaties? Niet meer dan logisch dat die volgende generatie op de Expo van zich laat horen! Dat doen ze onder andere met de Youth Climate Deals.

De Youth Climate Deals: de jeugd heeft de toekomst

Met nieuwe energie de toekomst tegemoet!

In aanloop naar de Expo vroegen we verschillende exposanten wat er zo bijzonder aan de Expo is, en welke innovatieve technologieën zij komen presenteren. We stellen je vast voor aan Harmsano, Circonica, Oceans of energy en Chaplin van de afdeling Natuurlijk Circulair van Rijkswaterstaat.

InnovatieExpo 2021: Met nieuwe energie de toekomst tegemoet!

Innovatie spreekt Bas Haring

Bas Haring is filosoof en informaticus. Schrijver en televisiepresentator. 'Het soort schurende dingen waarmee je als mens écht anders wordt, die vind ik tof.'

Innovatie spreekt Bas Haring

Op zoek naar de heilige graal: emissievrij vliegen

De innovatie in de luchtvaart staat niet stil. Dat kan ook niet, want in 2050 moeten alle vluchten in Europa klimaatneutraal zijn. Michel Peter van het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum vertelt over innovaties en uitdagingen in de Nationale Luchtvaartshow van BNR.  

Op zoek naar de heilige graal: emissievrij vliegen

Colofon

Volg ons ook op LinkedIn en Twitter.

InnovatieX is een initiatief van de ministeries van Infrastructuur en Waterstaat, Economische Zaken en Klimaat, Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.