InnovatieExpo 2023: de terugblik

De InnovatieExpo 2023 zit erop. Wij kijken terug op een dag vol inspiratie, innovatie en samenwerking in de wereld van de fysieke leefomgeving. We willen alle deelnemers bedanken die de storm trotseerden, onze fantastische sprekers en de participanten die hun innovaties lieten zien. Bekijk nu de hoogtepunten.

De kracht van synergie: InnovatieExpo 2023 toont de waarde van samenwerking

De InnovatieExpo 2023 voerde de aanwezigen mee in een wereld van grensverleggende vernieuwingen, met als doel het verbeelden, verbinden en versnellen van innovaties in de fysieke leefomgeving. Het evenement bood – met meer dan 80 innovaties en ruim 50 sprekers – een unieke blik op de toekomst van stedelijke en landelijke gebieden.

Lees het verslag en bekijk de foto's en aftermovie.

Beeld: ©InnovatieX

Eerder verschenen op InnovatieX

  • Interview met Marko Hekkert (Planbureau voor de Leefomgeving) en Ruud Zanders (Kipster): "Voor de grote transities zijn innovaties én langdurig, consistent en goed doordacht beleid nodig”. Lees meer.
  • Fruitteler Rini Kusters uit Wadenoijen kweekt als eerste ter wereld rode bessen onder zonnepanelen. Het is een mooi voorbeeld van innovatief dubbel ruimtegebruik: energie opwekken en fruit beschermen. Bekijk de video.
  • Een gedeelde 'bibliotheek' van feitelijke gegevens en de ontwikkeling van een nationale 'digitale tweeling'. Met als doel weloverwogen beleidsbeslissingen te kunnen nemen en de impact hiervan op onze fysieke leefomgeving te voorspellen. Lees meer.
  • Het Nederlandse start-upklimaat: uitdagingen en ambities. Constantijn van Oranje als boegbeeld van Techleap en Rinke Zonneveld als CEO van InvestNL maken zich hard voor een gezond start- en scale-upklimaat. Lees het interview.
Beeld: ©GroenLeven

Colofon

Volg ons ook op LinkedIn en Twitter.

InnovatieX is een initiatief van de ministeries van Infrastructuur en Waterstaat, Economische Zaken en Klimaat, Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.