Thema's InnovatieExpo | Klimaatadaptatie | Verduurzaming in de haven

De InnovatieExpo barst los over minder dan 2 maanden, met als thema 'Samen innoveren en bouwen aan een toekomstbestendig Nederland'. Binnen dat overkoepelende thema richt de InnovatieExpo zich op 6 actuele onderwerpen: energie & klimaat, gebouwde omgeving, landbouw & landschap, water & bodem, circulaire economie en mobiliteit & infrastructuur. Maak het mee: meld je nu aan!

Ben je benieuwd naar alle sprekers en participanten? Volg ons dan op LinkedIn en je bent als eerste op de hoogte.

Video: Nieuw schoolplein Saxion draagt bij aan klimaatadaptatie

Hitte, droogte en wateroverlast; het plein van hogeschool Saxion was aan verbetering toe. In een samenwerkingsverband tussen Saxion, de studenten en het waterschap is het plein leefbaarder, socialer en groener gemaakt. Bekijk de video.

Beeld: ©InnovatieX

Samen sterk: Port of Zwolle verduurzaamt en vergroot bereikbaarheid

Om de leefbaarheid in Nederland te verbeteren, is het nodig om de CO2-uitstoot sterk te verminderen. Vervoer over water kan daarbij helpen. Havenbedrijf Port of Zwolle werkt met de provincies en het bedrijfsleven in de regio aan uitbreiding en verduurzaming. Lees meer.

Beeld: ©Port of Zwolle

Eerder verschenen op InnovatieX

  • Het was afgelopen 5 september Duurzame Dinsdag. Ruud Zanders las namens Caring Farmers de Duurzame Troonrede voor. In maart spraken we hem over zijn bedrijf Kipster. Lees meer.
  • Blueblocks biedt een duurzaam alternatief voor de huidige bouwmaterialen; met plaatmateriaal gemaakt van zeewier. Eigenaar van het bedrijf Marjanne Cuypers vertelt ons er alles over. Lees meer.
  • Fruitteler Rini Kusters uit Wadenoijen kweekt als eerste ter wereld rode bessen onder zonnepanelen. Het is een mooi voorbeeld van innovatief dubbel ruimtegebruik: energie opwekken en fruit beschermen. Bekijk de video.
Beeld: ©GroenLeven

Colofon

Volg ons ook op LinkedIn en Twitter.

InnovatieX is een initiatief van de ministeries van Infrastructuur en Waterstaat, Economische Zaken en Klimaat, Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.