InnovatieX, voor nog meer verbinding

Vanaf nu ontvangt u de nieuwsbrief van InnovatieX. Deze nieuwe naam dekt nog beter dan Innovatie-estafette de lading van ons gezamenlijke doel: langdurig innoveren op het snijvlak van meerdere transities. 

InnovatieX is een doorlopend programma dat bedrijven, kennisinstellingen, maatschappelijke organisaties en de overheid verbindt. Samen verbeelden, verbinden en versnellen wij voor het vergroten van de innovatiekracht rond de maatschappelijke transities in de fysieke leefomgeving. 

Video: Dit is InnovatieX

Hoe zorg je dat transities in de fysieke leefomgeving elkaar versterken? Hoe innoveer je tegelijkertijd voor klimaat, biodiversiteit, woonopgave en circulaire economie? Het antwoord is InnovatieX. Karin Kuipers, projectontwikkelaar bij de Noordereng Groep, Jan Willem van de Groep, kwartiermaker bij BioBased Buyergroup en Xander de Bruine, programmamanager bij Green Innovation Hub, vertellen hoe goede verbinding uitpakt in de praktijk. Bekijk de video.

Dit is InnovatieX

"Voor de grote transities is langdurig, consistent en goed doordacht beleid nodig”

Een langetermijnvisie van de overheid is cruciaal voor het oplossen van de grote maatschappelijke uitdagingen in de fysieke leefomgeving. Dat betoogt Marko Hekkert, directeur van het Planbureau voor de Leefomgeving. Ondernemer Ruud Zanders wachtte die visie niet af. Hij startte de duurzame en diervriendelijke kippenhouderij Kipster. Lees meer.

Marko Hekkert
Beeld: ©Planbureau voor de Leefomgeving

225 jaar innovatief vermogen: Rijkswaterstaat

Van veilige rivieren, via het hypermoderne materiaal asfalt, tot de Deltawerken.  Rijkswaterstaat heeft in zijn 225-jarig bestaan altijd innovaties ontwikkeld of hiervoor ruimte geboden aan de markt. Rijkswaterstaathistoricus Bert Toussaint belicht 5 baanbrekende innovaties voor de fysieke leefomgeving uit de rijke geschiedenis van de organisatie. Lees meer.

Verkeerscentrale Wijde Blik, 1998
Beeld: ©Rijkswaterstaat

Van Nelle Fabriek Rotterdam: innovatief icoon opent deuren voor InnovatieExpo 2023

De Van Nelle Fabriek in Rotterdam: een industrieel en vooruitstrevend boegbeeld in de havenstad. Als 1e daglichtfabriek van Europa en modernste fabriek van Nederland was het een voorbeeld voor de fabrieken die hierna werden gebouwd. Als evenementenlocatie is de Van Nelle Fabriek nu bewust bezig met haar ecologische voetafdruk. Al met al een plek die goed past bij de visie van de InnovatieExpo. Lees meer.

Van Nelle Fabriek

Andere interessante evenementen voor jou

Bekijk in onze kalender welke interessante evenementen er de komende tijd zijn op het gebied van innovatie in de fysieke leefomgeving. Bekijk de kalender.

Colofon

Volg ons ook op LinkedIn en Twitter.

InnovatieX is een initiatief van de ministeries van Infrastructuur en Waterstaat, Economische Zaken en Klimaat, Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.